Heç kimə sirr deyil ki, hər hansı bir xəstəliyin qarşısını almaq müalicə etməkdən daha asandır. Bu xüsusilə onkologiyaya aiddir. Xəstəlik o qədər çətin və məkrlidir ki, gənc yaşlarından bir çox insan həyatını idmana həsr etməyə, sağlam həyat tərzi keçirməyə və illik tibbi müayinədən keçməyə hazırdır.

Onkoloq Andrey Puşinovun əmin olduğu kimi, bu düzgün yanaşmadır. Ancaq düzgün qidalanmağı unutmamalıyıq.

Pəhrizdə təkcə fast food kimi zərərli qidalar deyil, həddindən artıq yağlı, duzlu, şirin qidalar da olmalıdır. Mütəxəssis deyir ki, xərçəng hüceyrələrinin əsas düşmənləri olan, tərkibində çoxlu antioksidant olan bitki və heyvan mənşəli məhsulların miqdarının artırılması da vacibdir.

Həkim qeyd edir ki, ilk növbədə daha çox təzə giləmeyvə – qarağat, qaragilə, qaragilə, moruq, lingonberries və s. yeməyə çalışmaq lazımdır.Onlar nəinki təhlükəli patologiyaların inkişafının qarşısını alır, həm də orqanizmi cavanlaşdırır, dərini daha çox edir. daha gözəl və təmiz, beyin fəaliyyəti isə daha məhsuldardır.

Dəniz məhsulları və quş əti ilə zəngin olan qidalar da sərbəst radikalları zərərsizləşdirməyə kömək edəcək. ABŞ alimlərinin müəyyən etdiyi kimi, siyənək, sardina, skumbriya və dənizlərin və okeanların digər sakinlərinin tərkibində iltihabi prosesləri dayandıran və beyin hüceyrələrini zədələnmələrdən və yaşa bağlı dəyişikliklərdən qoruyan omeqa-3 yağ turşuları var.

Nurlan