Lomonosov adına Moskva Dövlət Universitetinin Fundamental Tibb Fakültəsinin baş elmi işçisi, endokrinoloq Zuxra Pavlova yemək zamanı diqqətin vacibliyini vurğulayıb. Foodinfo.az bildirir ki, həkim müsahibəsində qeyd edib ki, yeməyin dadına və teksturasına fokuslanmaq daha kiçik porsiyalarla toxluq hiss etməyə imkan yaradır.

Pavlova bildirib: "İnsan yemək yeyərkən qadcetlər, videolar, xəbərlər və mesajlarla məşğul olduqda, yeməyin dadına və qoxusuna kifayət qədər diqqət yetirə bilmir. Nəticədə yemək şüursuz şəkildə baş verir."

Ekspert əlavə edib ki, sakit və şüurlu yemək zamanı qidanın dadı, qoxusu, teksturası və görünüşünə diqqət yetirmək beynin toxluq siqnallarını daha tez tanımasına və həddindən artıq yeməkdən qaçmağa kömək edir. Bu həm də orqanizmin qidadan lazımi makro- və mikroelementləri daha yaxşı mənimsəməsinə şərait yaradır.

Beləliklə, yeməyin dadına diqqət yetirmək sağlam qidalanmanın və porsiyaların idarə olunmasının effektiv üsullarından biridir.