Çoxları üçün çörəyi torbada saxlamaq üçün adi üsul əslində məhsulun keyfiyyətinə xələl gətirir və hətta sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər. A.N. adına Qeyri-üzvi kimya kafedrasının dosenti Andrey Dorikov bildirib ki, plastik qablaşdırmanın arzuolunmaz mikroorqanizmlərin inkişafı üçün ideal şərait yaradır və çörəyin xarab olmasını sürətləndirir. 

“Əsas problem ondan ibarətdir ki, polietilen paket istixana effekti yaradır, xüsusən də çörək bişdikdən sonra hələ də isti olarsa bu ikiqat təhlükədir. Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, hermetik qablaşdırma ilıq çörəyin buraxdığı rütubəti saxlayır, bağlamanın içindəki rütubəti 90-95%-ə qədər artırır. 

O, bu cür şəraitin insanlar üçün zərərli mikotoksinlər istehsal edən təhlükəli Aspergillus və Penicillium növləri də daxil olmaqla, qəliblərin sürətli inkişafı üçün ideal olduğunu bildirib.

“Bacillus subtilis bakteriyasının törətdiyi və qırıntılarda xoşagəlməz selikli selikli ifrazatlar şəklində özünü göstərən çörəyin kartof xəstəliyi daha az təhlükəli deyil” - deyə o qeyd edib.