Siz düzgün bitki yağlarından istifadə etməklə müxtəlif sağlamlıq problemləri və ciddi xəstəliklər riskini əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilərsiniz. “Journal of Medical and Clinical Nursing” jurnalında dərc olunan məqalədə elm adamları ən sağlam altı bitki yağını müəyyən ediblər.

Bitki yağları burada yağ mənbəyidir. Onlar yalnız çox tez həzm olunmur, həm də yağda həll olunan vitaminlərin (A, D, E, K) udulmasına kömək edir. Müəlliflər deyirlər ki, tərkibindəki antioksidantlar və monodoymuş yağ turşuları sayəsində yağlar həm də ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır.

Araşdırmalara görə, sağlam olan və sağlam yağların düzgün nisbətinə malik ən azı altı bitki yağı var. Bu:

kətan;

küncüt;

qoz;

zeytun;

kokos;

kolza toxumu