Çörəkotu sağlamlıq üçün bir çox faydaları ilə tanınır və müxtəlif yollarla istehlak edilə bilər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, çörəkotunun çeynəmədən udulması toxumların maksimum faydalarını əldə etməyin bir yoludur. Çeynəmə prosesində bəzi qida maddələri parçalanır və mədə turşusu tərəfindən daha sürətlə həzm olunur. Buna görə də, toxumların bütöv şəkildə udulması onların bədəndə daha yavaş həzm olunmasına və qida maddələrinin daha uzun müddət ərzində sərbəst buraxılmasına səbəb olur.
Çörəkotu antioksidantlar, vitaminlər və minerallarla zəngindir. O, immun sistemini gücləndirir, iltihabları azaldır və həzm sisteminə dəstək verir.
Onun bütöv şəkildə udulması toxumların faydalı yağlarının və digər aktiv maddələrinin daha effektiv şəkildə bədənə daxil olmasına imkan verir.