Badımcan cəlbedici görünüşə malik, lakin az sayda pərəstişkarı olan tərəvəzlərdir. Bu qidaların sağlamlıq üçün çoxlu faydaları var.
Badımcanların ilk faydası, tərkibində çoxlu miqdarda lif olmasıdır. Həzmi yaxşılaşdırmağa və qəbizliyin qarşısını almağa kömək edir. Lif həmçinin qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir və ürək-damar xəstəliklərinin inkişafının qarşısını alır.
Bundan əlavə, badımcan C vitamini ehtiva edir ki, bu da immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir və bədəni infeksiyalardan qoruyur. O, həmçinin yaraların sağalma prosesini sürətləndirir və kollagenin əmələ gəlməsini təşviq edir.
Badımcanın üçüncü faydası onun tərkibində kalium olmasıdır. Bu iz elementi ürəyin və qan damarlarının normal fəaliyyətini qorumağa kömək edir, həmçinin hipertansiyonun inkişafının qarşısını alır.
Badımcanlar maqneziumla doymuşdur və bu vəziyyət nevroloqlar arasında tərəvəzi "sevimli" edir. Maqnezium sinir sisteminin işini yaxşılaşdırmağa və depressiyanın inkişafının qarşısını almağa kömək edir. Həm də stressi və yorğunluğu azaltmağa kömək edir.
Badımcanın beşinci faydası onun tərkibində dəmir olmasıdır. Müvafiq olaraq, pəhrizdə bu tərəvəzlər nə qədər çox olarsa, qanda hemoglobin səviyyəsi bir o qədər yüksək olar.