Əksər insanlar bananları yeməzdən əvvəl sarıyana qədər gözləyirlər. Lakin Nyukasl və Lids Universitetlərindəki elm adamlarının araşdırmaları göstərir ki, hələ də yaşıl olan meyvə yemək sağlamlıq üçün gözlənilməz faydalar verə bilər.
“Cancer Prevention Research” jurnalında dərc edilən araşdırmada, insanları müəyyən xərçəng növlərinə meylli edən genetik xəstəlik olan Lynch sindromu olan 1000-ə yaxın iştirakçı iştirak edib. Müəyyən edilib ki, orta hesabla iki il ərzində qəbul edilən davamlı nişastanın müntəzəm dozası bağırsaq xərçənginə heç bir təsir göstərməyib, lakin bədənin başqa yerlərində şiş riskini yarıdan çox azalda bilib.
Davamlı nişasta bədənin parçalaya bilmədiyi bir lif növüdür. Yetişməmiş bananda çoxlu miqdarda olur.