Meyvələr orqanizm üçün vacibdir - immuniteti artırır, insult riskini azaldır, enerji verir və dərinin gəncliyini uzadır. Onların bir porsiyonu ürək-damar xəstəlikləri, müxtəlif növ xərçənglər, göz xəstəlikləri, astma və ya osteoporoz kimi bəzi xəstəliklərin inkişaf riskini azaltmağa kömək edəcəkdir. Bununla belə, arıqlayan bir çox insana, tərkibindəki şəkər və karbohidrat səbəbiylə meyvələrdən istifadə etmək tövsiyə edilmir.
Məsələn, bir şaftalı orta hesabla cəmi 13 qram şəkər ehtiva edir, eyni zamanda C vitamini və beta-karotin mənbəyidir. Qreypfruta da diqqət yetirməyə dəyər: orta hesabla meyvənin yarısında 8,5 qram şəkər var. Orta ölçülü qırmızı almanın tərkibində 19 qram şəkər var.
Ancaq portağal ilə diqqətli olmaq lazımdır: bir tərəfdən, bir sitrus meyvəsində yalnız 12 qram şəkər və çoxlu C vitamini var, lakin təzə şirə şəklində olan eyni portağal faydalı liflərin çoxunu itirir və daha az sağlamdır.
Bəzi meyvələr hətta bədən üçün lazım olan protein mənbəyi ola bilər. Əlbəttə ki, onlar ağ əti və ya balığı məzmununa görə əvəz edə bilməzlər, lakin arıqlayanlar və idman edənlər üçün xoş bir əlavə olacaqlar. Beləliklə, avokadonun tərkibində az miqdarda natrium və karbohidrat olan demək olar ki, 2 qram protein (100 qrama) var. Ərikdə 1,4 qram zülal var və A, C, E vitaminləri, karotenoidlər, kalium və sinklə zəngindir. Böyürtkən eyni miqdarda protein ehtiva edir və ən sağlam giləmeyvələrdən biri hesab olunur. Kivi və bananın hər birində 1,1 qram protein var. Eyni zamanda kivi kalium, C, E və K vitaminləri ilə zəngindir, banan isə B6, C vitaminləri, kalium, antioksidantlar və fitonutrientlərin mənbəyidir.