Yayın ortası bədəninizi vacib vitamin və minerallarla dolduraraq enerji artırmaq vaxtıdır. İyul, rəflərin təbiətin şirəli, yetişmiş və ətirli hədiyyələri ilə dolu olduğu əsl meyvə və giləmeyvə bolluğu dövrüdür.
Hər şey çiyələk, hanımeli ilə başlayır, albalı, albalı, qarağat və moruqla davam edir. Bütün bu giləmeyvə ən yaxşı təzə istehlak olunur, lakin onlar da hazırlana bilər, məsələn, dondurulmuş və ya kompotlarda və mürəbbələrdə saxlanıla bilər. Bununla belə, artıq şəkərin sağlamlığınıza zərər verə biləcəyini xatırlamaq lazımdır.
Çiyələk, hanımeli, albalı, albalı, qarağat və moruq - bunların hamısı bədənimiz üçün qiymətli elementlərin mənbəyidir.
Çiyələk immunitet sistemini gücləndirməyə və orqanizmi virus və infeksiyalardan qorumağa kömək edən C vitamini ilə zəngindir.
Hanımeli əsəb sisteminin normal fəaliyyətinə və maddələr mübadiləsinə kömək edən B vitaminləri ehtiva edir.
Albalı və albalı bədəni sərbəst radikallardan qorumağa və hüceyrələrin vaxtından əvvəl qocalmasının qarşısını almağa kömək edən mükəmməl antioksidant mənbəyidir.
Qarağat və moruqda qan laxtalanmasını yaxşılaşdıran və yaraların sağalmasına kömək edən K vitamini var.
Mövsümi tərəvəzləri, xüsusən də təzə kartofu unutma. Fesleğen kimi otlara diqqət yetirməyi məsləhət görürük. Onlar yeməklərə unikal dadlar əlavə etməklə yanaşı, həm də qida maddələrinin əsl anbarıdır.
Bununla belə, hər şeydə olduğu kimi, yay giləmeyvə istehlak edərkən də mülayim olmaq lazımdır. Həddindən artıq çiyələk və ya albalı yemək mədə narahatlığına, moruq və ya qarağat çox yemək K vitamininin çox olmasına və qanaxmaya səbəb ola bilər. Buna görə də pəhrizinizdə balans və müxtəlifliyi yadda saxlamaq vacibdir.