Biz yeməkləri qızdırmaq üçün müntəzəm olaraq mikrodalğalı sobadan istifadə etməyə öyrəşmişik. Lakin mikrodalğalı sobalarda qızdırıldıqdan sonra bütün qidalar öz qida xüsusiyyətlərini saxlamır.

Foodinfo.az bildirir ki,  bir çox evdar qadının mikrodalğalı sobadan yalnız son çarə kimi istifadə etməyə qərar verməsinin səbəblərindən biridir.

Gəlin görək hansı qidaları bu şəkildə qızdırmaq məsləhət görülmür.

Brokoli - Faydalı mikroelementlərin və vitaminlərin 97%-ə qədəri məhv olacaq.

Sarımsaq -  Xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərini itirir.

Dondurulmuş ət - Vitaminlər məhv olur və bakteriyaların böyüməsi aktivliyi artır.

Protein məhsulları - Protein molekulları məhv edilir.

Dondurulmuş qida - Belə məhsulların tərkibində qlükoza varsa, o, kanserogenə çevrilir.

Fərid