Tibb elmləri namizədi, Rusiya Səhiyyə Nazirliyinin Rusiya Uşaq Klinik Xəstəxanasının Qastroenterologiya şöbəsinin müdiri Yekaterina Tsimbalova istidə düzgün qidalanma ilə bağlı tövsiyələr verib.
“Dözümsüzlük və ya laktaza çatışmazlığı yoxdursa, fermentləşdirilmiş süd məhsullarına üstünlük verin. Onlar mükəmməl şəkildə sorulur, asanlıqla həzm olunur və bağırsaq mikroflorasını yaxşılaşdırır”, - ekspert Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib.
Mütəxəssisin fikrincə, yağsız ətləri - toyuq, hinduşka, dovşan, eləcə də ağ balıqları seçmək daha yaxşıdır.
Gündə bir yeməkdə isti bir şey olması məsləhətdir, ancaq pəhrizinizi soyuq yeməklərlə şaxələndirə bilərsiniz.
“Adi zəngin borştu, məsələn, çuğundur şorbası və ya yüngül turşəng şorbası ilə əvəz edin. Adi okroşka, həmçinin italyan minestronu və ya ispan qazpaçosu da faydalı olacaq”, - deyə ekspert əlavə edib.