Əgər siz kartofu cücərmədən necə saxlamağı araşdırırsınızsa, biz sizə bir neçə vacib məsləhət verəcəyik. Kartofu uzun müddət saxlamaq üçün bəzi qaydalara əməl etməlisiniz. 

Foodinfo.az kartofu daha uzun müddət təzə saxlamaq üçün bəzi üsulları təqdim edir:

 1. DÜZGÜN SAXLAYIN 

Kartofun cücərməsinin qarşısını almaq üçün düzgün saxlama şəraitini təmin etmək çox vacibdir. Kartofu sərin, quru və qaranlıq yerdə saxlamaq idealdır. Beləliklə, kartofun köhnəlməsinin və cücərməsinin qarşısı alınır. Kartofu plastik torbalarda deyil, havakeçirən torbalarda və ya səbətlərdə saxlamaq da vacibdir. 

2. İŞIQ VƏ NƏMDƏN UZAQ TUTUN

Kartof işıqlı və nəmli mühitə məruz qaldıqda daha tez cücərir. Buna görə də, kartofu günəş işığından və nəmli mühitlərdən uzaq saxlamalısınız. Kartofun yuyulmadan saxlanması da vacibdir, çünki yaş kartof daha tez xarab olur.

 3. KARTOFU DİGƏR TƏRƏVƏZDƏN AYRI SAXLAYIN

Kartofu digər meyvə və tərəvəzlərdən ayrı saxlamaq da vacibdir. Bəzi meyvə və tərəvəzlər etilen qazı buraxır ki, bu da kartofun daha sürətli cücərməsinə səbəb ola bilər. Buna görə kartofu digər məhsullardan ayrı saxlamaq daha yaxşıdır. 4. CÜCƏRMİŞ KARTOFLARI ATIN 

Kartofun cücərməsinin qarşısını almaq üçün onları mütəmadi olaraq yoxlamaq vacibdir. Dərhal cücərməyə başlayan kartofdan istifadə etməli və ya çürüməyə başlayanları atmalısınız. Bu yolla digər kartofların xarab olmasının qarşısını almış olarsınız.