Ən sevdiyiniz sousda olan konservantlar və ədviyyatlar allergik reaksiyalara səbəb ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Natalia Tananakina bildirib. Onun sözlərinə görə, ketçup və mayonez qida rasionuna diqqətlə daxil edilməlidir.
"Ketçup tərkibində antioksidan xüsusiyyətlərə malik olan karotenoidlər qocalma prosesinin qarşısını almağa kömək edir. Bununla belə, ketçupun tərkibindəki müxtəlif ədviyyatlar və əlavələr allergik reaksiyalara səbəb ola bilər, ona görə də orta dərəcədə istehlak etmək tövsiyə olunur", - deyə Tananakina RIAMO-ya müsahibəsində hər kəsin sevimli sousu olduğunu bildirib.
Ancaq mayonez, həkimin fikrincə, tərkibində çox sayda yumurta sarısı olduğuna görə xolesterolu artırır. Arıqlayanlar yadda saxlamalıdırlar ki, sousun tərkibində çoxlu yağ var, bu da məhsulu yüksək kalorili edir.
Leyla