Mikrodalğalı sobanın işləməsi insan sağlamlığına mənfi təsir göstərmir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunu Moskva Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsinin rəqslər fizikası kafedrasının professoru, Rusiya Elmlər Akademiyasının professoru, fizika-riyaziyyat elmləri doktoru Aleksandr Pyatakov "Moskva 24" telekanalına bildirib.
O, qidanın qızdırılması üçün qurğuda 2,45 giqagers tezliyə malik mikrodalğalı şüalanmanın istilik effektindən, həmçinin qidanın tərkibindəki su molekullarından istifadə edildiyinə aydınlıq gətirib.
Yüksək intensivlikli mikrodalğalı şüalanma bioloji toxumalar üçün təhlükəlidir, məlum olduğu kimi, tərkibində çoxlu su da var. Lakin bu sahə mikrodalğalı kameranın daxilində cəmləşib. Kənarda radiasiyanın intensivliyi evdə istifadə olunandan çox deyil
Onun sözlərinə görə, əsas odur ki, cihaz təlimatlara uyğun istifadə olunsun. Qapı elə bağlanmalıdır ki, metal korpus və tor insanı radiasiyadan qorusun.
Qida da radiasiyaya məruz qaldıqdan sonra mənfi təsir göstərmir. Düzdür, sobada qızdırılan və ya rus sobasında bişiriləndən fərqli dadlı olacaq. Ekspert qidaların mikrodalğalı sobada qeyri-bərabər qızdırılmasının səbəbini də açıqlayıb. Onun fikrincə, problem qabların tərkibinin heterojenliyindədir.
Fərid