Kulinariya hiyləsi yalnız dadı yaxşılaşdırmaq üçün deyil, bir aktual problemi həll etmək üçün istifadə olunur.
Foodinfo.az xəbər verir ki, balıqçıların ləzzətli yemək bişirmək üçün evlərinə gətirdikləri göllərin və çayların sakinlərinin özünəməxsus qoxusu var.
Tina ətri hər kəsin xoşuna gəlmir. Kimsə bu nüansa məhəl qoymur, kimisə müxtəlif hiylələrə əl atır.
Bəzi evdar qadınlar balıqları ədviyyatlarla islatırlar, lakin bu üsul həmişə işləmir. Çinli aşpazlar fərqli, daha təsirli bir hiylədən istifadə edirlər.
Çinlilər çay balıqlarını da sevirlər. Karplar, perches, skygazers, cupids - hər şey şirin bir ruh üçün gedir. Amma çinlilər çay balığının hazırlanmasında zəncəfildən istifadə edirlər.
Əvvəlcə onu təmizləyirlər, bağırsaqlarını çıxarırlar və buzlu suda yuyurlar. Balıq hazırlananda qarnına zəncəfil qoyulur.
Standart balıq üçün 5 ədəd zəncəfil kökü kifayətdir ki, bişərkən və ya qızartarkən palçıq qoxusunun və dadının yox olması. Servis etməzdən əvvəl zəncəfili çıxarmaq lazımdır.
Nərmin