Əvvəlki ilin yanvar-mart ayları ilə müqayisədə tütün məmulatlarının istehsalında 2,8 dəfə artım, içki istehsalında 3,1 faiz, qida məhsullarının istehsalında isə 7,2 faiz azalma müşahidə olunub. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Dövlət Statistika Komitəsi məlumat yayıb. Bu sahələrin əsas məhsullarından kolbasa məmulatlarının istehsalı 7,5 faiz, cem və marmeladların istehsalı 2,9 faiz, brendi (konyak) istehsalı 3,1 dəfə, üzüm şərabı istehsalı 8,5 faiz, alkoqolsuz içkilərin istehsalı 7,5 faiz artmış, bununla yanaşı duru bitki yağlarının istehsalı 24,5 faiz, qənd və şəkər tozu istehsalı 90,7 faiz azalmışdır. Qida məhsullarının, içki və tütün məmulatlarının istehsalı sahələrində əsas məhsul növlərinin istehsalı
Məhsul növləri 2018-ci ilin yanvar-mart aylarında istehsal edilmişdir Əvvəlki ilin müvafiq dövrünə nisbətən,faizlə 01.04.2018-ci il vəziyyətinə hazır məhsul ehtiyatı
Qida məhsulları
Ət (quş əti daxil olmaqla), min ton 77,9 103,0 -
Kolbasa məmulatları, ton 1 479,8 107,5 3,1
Üzlü süd, min ton 227,7 101,8 -
Qaymaq və xama, ton 1 187,9 100,2 -
Pendir və kəsmik, ton 12 495,7 98,8 63,5
Kərə yağı, ton 5 892,6 92,2 2,0
Cem və marmeladlar, ton 18 145,0 102,9 1 425,9
Duru bitki yağları, ton 12 154,6 75,5 3 743,3
Marqarin, ton 11 626,6 87,7 806,7
İnsanın qidalanması üçün yararlı olan duz, min ton 12,2 78,3 0,2
Qənd və şəkər tozu, min ton 6,8 9,3 0,2
Çörək və çörək-bulka məmulatları (əmtəəlik), min ton 308,8 101,0 -
 
Məhsul növləri 2018-ci ilin yanvar-mart aylarında istehsal edilmişdir Əvvəlki ilin müvafiq dövrünə nisbətən, faizlə 01.04.2018-ci il vəziyyətinə hazır məhsul ehtiyatı
        İçki məhsulları
Şampan şərabı, min dkl - - 0,9
Araq, min dkl 106,6 81,6 68,3
Brendi (konyak), min dkl 3,1 3,1 d. 27,7
Üzüm şərabı, min dkl 523,2 108,5 1 155,7
Pivə, min dkl 588,5 96,2 240,6
Likörlər, min dkl 21,0 91,7 64,8
Alkoqolsuz içkilər, min dkl 3 324,0 107,5 468,6
Tütün məmulatları
Fermentləşdirilmiş tütün, ton 1 047,6 134,6 -
Papiros və siqaretlər, milyon ədəd 688,4 5,6 d. 1,1