
Qocalma prosesini yavaşlatmaq üçün sağlam qidalarla bədənə dəstək olmaq vacibdir. Foodinfo.az bildirir ki, qocalma əlamətlərini ləngidən qidalarla zəngin pəhriz bədən və dəri üçün faydalıdır. Yunan fındığı, tərkibindəki antioksidantlar və Omega-3 yağ turşuları ilə qocalmanı ləngidir.
Yulaf, zərif karbohidratlarla zəngin olub, qan şəkərini tənzimləyərək bədənin yaşlanmasını yavaşladır. Şəkərli qidalar qocalmanı sürətləndirən amillərdən biridir. Berries (gilas, moruq, çiyələk) də güclü antioksidantlarla bədəni gənc və sağlam saxlayır. Avokado, vitamin E ilə zəngin olduğu üçün dərinin yaşlanmasını ləngidir.
Zeytun yağı, tərkibindəki oleik turşularla dərinin qocalma prosesini dayandırır. Yaşıl çay, polifenolları ilə orqanizmi təmizləyir və qocalma əlamətlərini azaldır. Qırmızı meyvələr və tərəvəzlər (pomidor, yerkökü) də qarotinoidlər ilə dərini qoruyur. Balıq, xüsusilə somon, dərini və ürəyi gənc saxlayır. Bu super qidalarla zəngin bir pəhriz yaşlanmanı ləngidir və sağlam bir həyat tərzi təmin edir.