Yüksək qan xolesterol səviyyəsi infarkt və insult riskini artırır. Təcili yardım həkimi Suraj Kukadia bu maddənin qanda toplanmasının qarşısını almağın sadə, lakin təsirli yollarını adlandırıb.

O deyir ki, pəhriz xolesterol səviyyəsini yüksəldən əsas amildir.

Bu o deməkdir ki, biz doymuş yağ ehtiva edən qidaların qəbulunu azaltmalıyıq: peçenye, tortlar, pendir və kokos və ya palma yağı.

Eyni zamanda, doymamış yağların istehlakını artırmaq lazımdır. Həkim daha çox yağlı balıq, qoz-fındıq və toxum, meyvə və tərəvəz, qəhvəyi düyü yeməyi məsləhət görür.

Pəhrizdən əlavə, müntəzəm fiziki fəaliyyət, siqaret və spirtdən imtina qanda xolesterinin səviyyəsini normallaşdırmağa kömək edəcəkdir.