Acı, istiotlu qidalar bir neçə xəstəlik riskini salır.
Foodinfo.az xəbər verir ki, tibb elmləri namizədi Yelena Malışeva acı yemək sevənlərin infakrt, insult və xərçəngdən az əziyyət çəkdiyini deyib.
"Adətən axı yeməklər mədə xəstələrinə əziyyət edir. Əgər acı, istiotlu qidadan sonra mədədə yanma varsa, bu istiotun təsirindən yox, artıq mövcud problemdən xəbər verir: ya qida borusu, ya damədə selikli qişası zədələnib.
Hətta acı qida, istiot ağrıkəcisi effekt verir.
İstiotlu yeməklər yeyənlər az halda ürək-damar xəstəliklərindən ölür, onlarda xərçəng, infarkt, insult da az rast gəlinir.
Bir mənfi tərəfi var ki, acı getdikcə duzlu dadın hissiyatını azaldır. İstiotu sevənlər yeməklərin duzlu olmasını istəyir, bu da böyrək, təzyiq problemlərinə səbəb olur".