Ama ən sağlam və ən məşhur meyvələrdən biridir. Bu meyvənin çoxlu C vitamini, lif, antioksidant və s. olması baxımından orqanizmə bir çox faydası var. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, anemiyanı müalicə etmək üçün alma yemək lazımdır.

Qırmızı, sarı və yaşıl almalar fərqli xüsusiyyətlərə malikdir. Qırmızı alma antioksidan faydalarına görə anemiyanın müalicəsi üçün daha uyğundur. Qırmızı alma sarı və yaşıl alma ilə müqayisədə daha yaxşı qan istehsal prosesinə malikdir və orqanizmdə qan çatışmazlığından yaranan anemiya, süstlük, ürəkbulanma, baş ağrısı və digər ağırlaşmaların müalicəsi üçün əlverişlidir. 

Bunun üçün gündə bir-iki orta qırmızı alma yemək kifayətdir. Təbii ki, bu meyvədən istifadəyə davam etmək onun qanazlığı müalicə xüsusiyyətlərinə də təsir edir. Ona görə də buna ciddi yanaşın və almaya anemiya və onun fəsadları sahəsində təsirli dərman kimi baxın.