Moskva Dövlət Universitetinin Fundamental tibb fakültəsinin baş elmi işçisi, tibb elmləri namizədi, endokrinoloq Zuxra Pavlova arıqlamağa hazırlaşanların həyat tərzini dəyişməyə kömək edəcək qaydaları sadalayıb.

Bütün zərərli qidalardan imtina etməklə başlamaq lazımdır: şirniyyatlar, souslar, dondurulmuş hazır yeməklər, konservlər, həkim kp.ru-ya müsahibəsində bildirib.

Zərərli yeməklər əvəzinə meyvə və tərəvəzlər görkəmli yerə qoyulmalıdır. Soyuducuda süd və zülal məhsulları, şkaflarda isə dənli bitkilər, qoz-fındıq, bərk buğda makaronları olmalıdır.

Pavlova az miqdarda yalnız təzə məhsullar almağı məsləhət gördü. Onun fikrincə, qızartmaqdan imtina etmək daha yaxşıdır. Buxarda bişirmək, qaynatmaq və ya güveç etmək daha faydalıdır.

O, həmçinin porsiyaların miqdarını azaltmağı və gadgetlara, televizora və ya kitaba baxmadan prosesə diqqət yetirərək yavaş-yavaş yeməyi tövsiyə edib.

Nərmin