Mağazalarda çox sayda aşağı kalorili un məhsulları təklif olunur, buna görə də əlavə bir funt sterlinqə səbəb olmayan və zövqünüzə uyğun bir şey ala bilərsiniz. Foodinfo.az xəbər verir ki, aşağıdakı  çörəklərlə arıqlamaq olar:

  1. Kəpəklə. İçəridə çox miqdarda lif var, çürümüş məhsulların bədəndən çıxarılmasına kömək edir. Tərkibində amin turşuları, vitaminlər və bədən üçün faydalı olan kompleks karbohidratlar var.
  2. Çovdar Yaxşı doyur, maddələr mübadiləsini normallaşdırır.
  3. Bütün taxıl. Tərkibində mədənin həzm edilməsi üçün çox vaxt tələb olunan taxıl var. Tez bir dolu hissinə səbəb olur.
  4. Mayasızdır. Həzm sistemi ilə əlaqəli problemləri aradan qaldırır.
  5. Çörək rulonları. Buğda, inci arpa, qarabaşaq yarması məhsulları əvvəlcə isladılır, sonra nəmdən ayrılır və briketlərə basılır. Onların tərkibində çoxlu lif, mürəkkəb karbohidratlar var, bu səbəblə uzun müddət doymuş olurlar.

Diyet çörəyi nədir

Bu konsepsiyanın hansı məhsullara uyğun olduğunu aydın şəkildə anlamaq lazımdır. Pəhriz çörəyi az glisemik un məhsuludur. Bu göstərici müəyyən bir qidanın qan şəkərinə təsir dərəcəsini xarakterizə edir. Əgər indeks azdırsa, o zaman insan tez kifayət qədər sürətli olur. Məhsulun tərkibini diqqətlə öyrənərək bunu təyin edə bilərsiniz. Ən yüksək glisemik indeks premium dərəcəli buğda unu, çörək pudrası və kərə yağı əlavələri üçündür. Bu komponentlərdən hər hansı biri çörək məhsulunda olarsa, onu diyet adlandırmaq olmaz.

Məhsul seçmək üçün diyetoloqun məsləhətləri:

 
  1. Kəpəklərə diqqət yetirin. Çox aşağı glisemik indeksə malikdir.
  2. Bütün taxıl unu taxılları uyğun gəlir.

Arıqlayanda qəhvəyi çörək yemək mümkündürmü?

Çovdar unundan hazırlanan bişirmə bədən üçün faydalı hesab olunur və uşaqlıqdan bəri hər kəsə tanışdır. Kilo verə biləcəyiniz zaman qəhvəyi çörək yeyin, amma mülayim vəziyyətdə. Tamamilə bişmiş olmalıdır. Ondan olan məhsullar çox miqdarda qida, lif saxlayır. Səhər bir dilim yemək xüsusilə faydalı olacaq. Bu, həzm proseslərini aktivləşdirməyə kömək edəcəkdir.