Avokadonun fərdi dözümsüzlüyü və ona alerjisi olduqda istifadəsi tövsiyə edilmir. Bunu "Moskva 24"ə ümumi praktikant, dietoloq, tibb elmləri doktoru Marqarita Koroleva deyib.
Bu məhsula fərdi dözümsüzlüyü olan insanlar var. Çox tez-tez baş vermir, amma olur. Belə insanlara avokado yemək tövsiyə edilmir. Əks təqdirdə, bədəndə artıq mövcud olan iltihabi prosesləri dəstəkləyəcək.
Avokadonun bəzi insanlarda allergik reaksiyaya səbəb ola biləcəyini də xatırlamaq lazımdır.
Ümumiyyətlə, əksər insanlar üçün avokado yalnız fayda gətirə bilər. Tərkibində sağlam bitki mənşəli yağlar, yağda həll olunan A, E vitaminləri, zülal və az miqdarda karbohidratlar var. Bu, sağlam səhər yeməyi və ya qəlyanaltı üçün istifadə oluna bilən doyurucu məhsuldur.