Dietoloqlar bağırsaq sağlamlığını normaya salmaq üçün gündəlik pəhrizə fermentləşdirilmiş içkilər daxil etməyi məsləhət görüblər.
Foodinfo.az Lent.az-a istinadən xəbər verir ki, dietoloqlar bu içkilərdən ikisinin adını açıqlayıb. Belə ki, kombuça və kefir ən ideal seçim hesab olunub. Bu içkilər bağırsaqda olan bakteriyaları aradan qaldırmağa kömək edir.
Məlumata görə, onları gündəlik istifadə etmək lazım olan vitaminləri əldə etməyə imkan yaradır.
Kombuça bağırsaq mikrobiomunuza fayda verə biləcək fermentləşdirilmiş çay içkisidir. Bununla belə, onu marketlərdən alarkən diqqətli olun. Çünki pasterizasiya təbii olaraq mövcud olan bağırsaqlara faydalı mikrobları məhv edir. Bağırsaq faydası üçün pasterizasiyadan sonra canlı mikroblar və ya probiyotiklər əlavə edən markaları axtarın.
Kefir, probiyotikləri ilə tanınan fermentləşdirilmiş süd əsaslı bir içkidir. Tərkibində bağırsaq sağlamlığına müsbət təsir edən faydalı maya və bakteriyalar var. Kefir həmçinin bədəni proteinlə təmin edə və sümük sağlamlığını yaxşılaşdıra bilər.
Bağırsaq sağlamlığını qorumaq üçün ona mənfi təsir göstərən içkilərdən qaçmaq vacibdir. Alkoqol qəbulunuzu məhdudlaşdırın, çoxlu şəkər və süni dadlandırıcı içkilərdən çəkinin.
Otaq temperaturunda satılan fermentləşdirilmiş qidalarda canlı mikroblar olmaya bilər. Ona görə də soyuducu bölməsindən qidaları seçin.