Balığın müntəzəm istehlakı ürək-damar, otoimmün və onkoloji xəstəliklərin riskini azaldır. Ancaq həmişə bahalı qızıl balıq və ya alabalıqdan danışmırıq. Foodinfo.az bildirir ki, bunu daha ucuz versiyaları mövcuddur.
Kilkənin tərkibində çoxlu miqdarda fosfor, kalsium, minerallar (sink, flüor, molibden, xrom, nikel) var. Bunların hamısı doymamış yağ turşularıdır. Hamsinin tərkibində 20%-ə qədər asanlıqla həzm olunan zülal, təxminən 2% yağ və 0% karbohidrat var, halbuki o, pəhriz məhsulu hesab olunur
Siyənək ailəsi omeqa-3 və omeqa-6 ilə zəngin bir nisbətə malikdirlər. Bu balığın istifadəsi xərçəng riskini azaldır, qadın orqanizminə faydalı təsir göstərir, ürəyə və qan damarlarına kömək edir, sinir sistemini sakitləşdirir, görmə kəskinliyini artırır, həmçinin qanda hemoglobinin səviyyəsini artırır.
Skumbriya omeqa-3 yağ turşularının əla mənbəyidir. O, həmçinin çoxlu proteinə malikdir. Bundan əlavə, skumbriya immunitet sistemi və sümüklər üçün əvəzolunmaz olan çoxlu D vitamini ehtiva edir.
Leyla