Meyvəli kəsmik beyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bunu Grow Food-un dietoloqu Yelena Sviridova Lenta.ru-ya müsahibəsində deyib .

O, beyin üçün faydalı olan digər qəlyanaltıların da adını çəkib.
Həkimin sözlərinə görə, çayda qəhvədən daha çox kofein var, bundan başqa bu içki tanninlə zəngindir. Bu iz elementlərin hər ikisi şadlanmağa kömək edir, diyetoloq izah etdi.
Kəsmikdə qan dövranını və beyin fəaliyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edən sağlam vitamin B12 var. Meyvəli kəsmik uzun müddət yemək haqqında zəhlətökən fikirlərdən xilas olacaq doyumlu səhər yeməyidir.
Qaragilə qan dövranını yaxşılaşdırır, qısamüddətli yaddaşı yaxşılaşdırır, həmçinin hərəkətlərin koordinasiyasını tənzimləyir. 
Sviridova həmçinin almanı daha tez-tez yeməyi təklif edib, çünki onlar dəmirlə zəngindir, bu da bədənə güc və canlılıq verir.
Nurlan