Balıq, dəniz məhsulları və müxtəlif qoz-fındıqların müntəzəm istehlakı beyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır.

Foodinfo.az bildirir ki, beyinin daha səmərəli işləməsinə kömək etməyin ən yaxşı yolu pəhrizdən zərərli yağları çıxarmaq və onu bitki mənşəli qidalarla əvəz etməkdir. İlk növbədə, o, daha çox dənli bitkilər və paxlalılar yeməyi tövsiyə olunur. Xüsusən də qəhvəyi düyü, arpa, yulaf ezmesi, noxud, qırmızı lobya xeyirlidir. Onlar yaddaşı yaxşılaşdıran fol turşusu və B vitaminləri ilə zəngindir.
Çuğundur qan damarlarını genişləndirir və beləliklə, beyinə daha çox oksigenli qanın axmasına şərait yaradır.  Həmçinin göyərtilər fol turşusu ilə zəngindir. 
Beyin sağlamlığı üçün yumurtadan müntəzəm olaraq istifadə etmək lazımdır.  Pəhrizə şokolad və kakao daxil etməyə dəyər.

Nurlan