Bildirçin yumurtalarını ciddi şəkildə vaxtında bişirmək tövsiyə olunur. Onlar sobada tələb olunandan daha uzun müddət saxlanılmamalıdır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, əks halda, onlar faydalılığını bir qədər itirəcək və ya hətta sağlamlığa zərər verəcək.

Başlamaq üçün yumurtalar yuyulur və tavaya qoyulur. Soyuq su elə tökülür ki, maye yumurtaları tamamilə örtsün. Yumurtaların qabığını soymağı asanlaşdırmaq üçün suya ½ çay qaşığı duz əlavə edilir.

Geri sayım suyun qaynadığı andan başlayır. Yumşaq qaynadılmış yumurta bişirmək üçün 2 dəqiqə vaxt kifayətdir.

Əgər bərk qaynadılmış yumurta lazımdırsa, onda 5 dəqiqə sayın. su qaynadığı andan.

Bundan sonra yumurtaları suda mayedə 5-10 dəqiqə saxlamaq olar.

Bunun sayəsində onlar daha tez soyuyacaq və qabıqdan daha yaxşı təmizlənəcəklər.

Leyla