Xüsusilə ət üçün qarnitür seçiminə gəlincə, mütəxəssis brokoliyə üstünlük verməyi tövsiyə edir.
Foodinfo.az atibb.az istinadla xəbər verir ki, bu məhsul qızardılmış və yağlı qidaların mənfi təsirini azaltmağa qadirdir. Brokoli K, PP, C vitaminləri, həmçinin kalsiumla zəngindir. Bu iz elementləri və pəhriz lifi mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətinə faydalı təsir göstərir.
Təzə brokolini yuyub azca qaynatmaq kifayətdir. Bundan əlavə, ət və ya toyuqla bişirə bilərsiniz.
Digər faydalı məsləhət, yeməkləri bişirərkən və ədviyyat əlavə edərkən limon suyunu da unutmamalısınız. Məsələn, mükəmməl birləşmə müxtəlif pendirlər və ətlərlə birgə salatda əla təamdır.