Çobanyastığı əsrlər boyu müxtəlif sağlamlıq problemləri üçün təbii vasitə kimi istehlak edilmişdir.

Çobanyastığı çayı hazırlamaq üçün çiçəklər qurudulur və sonra qaynar suda dəmlənir.

 Foodinfo.az xəbər verir ki, bu bitki ürək xəstəlikləri və xərçəng də daxil olmaqla müxtəlif xəstəliklər riskinizi azaltmaqda rol oynaya biləcək antioksidanlarla zəngindir.

Çobanyastığın yuxu keyfiyyətinə fayda verə biləcək bəzi unikal xüsusiyyətləri vardır. Tərkibində beyninizdəki müəyyən reseptorlara bağlanan və yuxululuğu artıran, yuxusuzluğu və ya xroniki yuxusuzluğu azaldan antioksidant olan apigenin var.

Düzgün həzm ümumi sağlamlığınız üçün son dərəcə vacibdir. Tədqiqatlar göstərir ki, çobanyastığı müəyyən mədə-bağırsaq xəstəliklərinin riskini azaltmaqla daha yaxşı həzmi təşviq etməkdə təsirli ola bilər.

Başqa bir araşdırma, çobanyastığının mədə xoralarının qarşısını almaqda faydalı olduğunu göstərdi, çünki mədədə turşuluğu azalda bilər və xoranın inkişafına kömək edən bakteriyaların böyüməsini maneə törədir. 

 Ənənəvi olaraq bulantı və qaz da daxil olmaqla bir çox həzm xəstəliklərini müalicə etmək üçün istifadə edilmişdir.

Çobanyastığın tərkibində antioksidant apigenin var. Test borusu tədqiqatlarında apigeninin döş, həzm sistemi və dəri kimi xərçəng hüceyrələri ilə xüsusi mübarizə apardığı göstərilmişdir.

 Çobanyastığı çayı içmək qan şəkərini azaltmağa kömək edə bilər. Onun antiinflamatuar xassələri qan şəkəri səviyyələriniz xroniki olaraq yüksəldikdə mədəaltı vəzinizin hüceyrələrinin zədələnməsinin qarşısını ala bilər.

Mədəaltı vəzinizin sağlamlığı son dərəcə vacibdir, çünki qanınızdan şəkərin çıxarılmasından məsul olan hormon olan insulin istehsal edir.