Hindistanda aşpazlar düyünü o qədər dadlı bişirə bilirlər ki, tanış yemək sizin üçün inanılmaz kəşfə çevrilə bilər. Foodinfo.az Rusiya mətbuatına istinadla xəbər verir ki, hind reseptində təklif olunan düyü növlərindən birinin dadına baxdıqdan sonra heç kim biganə qalmayacaq.

Hind düyü yeməkləri hind körisi və digər ədviyyatlarla birləşdirilərək düyüyə əlavə edilir və bu yeməyi həqiqətən şah əsərə çevrilir.

Dadlı düyü necə bişirilir?

Hind aşpazlarının reseptindən istifadə etsəniz, düyü bişirmək çətin olmayacaq.

Düyünü bir qaba qoyun, kifayət qədər su tökün və 20 dəqiqə bişirin. Bu müddət ərzində yağı qazanda qızdırın, üzərinə 1 ədəd darçın çubuğu, hil qabığı, mixək, bir az karri əlavə edin və zirəni də unutmayın.

Doğranmış soğan əlavə edin və yumşaq və şəffaf olana qədər bişirin. Sarımsağı atın və ətirli olana qədər bişirin. Qaynadılmış düyü əlavə edin və bir neçə dəqiqə orta istilikdə qızardın.

Diqqətlə su və duz tökün və 20 dəqiqə orta istilikdə bişirməyə davam edin. Bütün suyun udulduğunu və düyü yumşaq olduğunu yoxlayın.

Dadlı düyü yeməyi qaymaqlı dadı, zərif ətri ilə sizi təəccübləndirəcək və yemək hazırlamaq fikrini kökündən dəyişdirəcək.

Nərmin