İyul ərik fəslidir. Bu əlvan narıncı meyvələr Bakı bağlarının bəzəyidir. Gündə 5 ərik yemək bütün orqan və sistemlərə müsbət təsir edir.
Foodinfo.az əriyin bilmədiyiniz faydalarını araşdırıb.
Ərik sinir, əsəb, ürək, həzm sistemi üçün faydalıdır.
Çox güclü antioksidant olduğu üçün qocalmanı gecikdirir.
- Ərik A, C, E vitamini, flavonidlərlə zəngindir. İltihabi prosesləri sağaldır, immuniteti möhkəmlədir, xərçəngə səbəb olan sərbəst radikalları zərərsizləşdirir.
- Beta-karotinlə zəngin olduğu üçün görməni itiləşdirir
- Dərini cavanlaşdırır, bərkidir, tonus verir, rəngini yaxşılaşdırır. Dırnaq və saçları möhkəmlədir.
- Ərik lifli qidadır. Mədə turşuluğunu tənzimləyir, qəbizliyə qarşıdır. Həzmi yaxşılaşdırır, bağırsaqları təmizləyir
- Qanda şəkər və xolesterini azaldır
- kaliy, maqniy mineralları mənbəyidir. Bu da ürək əzələsi və qan damarları üçün vacibdir.
- Əsəbi olanlar, başı ağrıyanlar, xroniki yorğunluğu olanlar əriyin özünü də, qurusunu da yeməlidir.
- Ərik orqanizmdə vitamin D və maqniyin mənimsənilməsi üçün borla zəngindir.