Həkimlərin fikrincə, xolesterol səviyyəsi əsasən qidalanmadan asılıdır. Xolesterol bütün bədən sistemlərinin ahəngdar işləməsi üçün vacib elementdir. Və bu maddəni özü sintez edir. Buna baxmayaraq, pəhrizin köməyi ilə onun fəaliyyətinə təsir göstərə bilərsiniz.
Paxlalılar, yulaflar, qoz-fındıq və meyvələr kimi yüksək lifli qidalar xolesterolu azaltmaq üçün ən yaxşısıdır. Fiberin iki əsas funksiyası var. Bir tərəfdən qan damarlarını gücləndirərək, iltihabın və xolesterin lövhələrinin əmələ gəlməsinin qarşısını alaraq xolesterol və qan şəkərinin səviyyəsini normallaşdırır. Digər tərəfdən, həzm olunmayan liflər sayəsində bağırsaqların effektiv təmizlənməsinə kömək edirlər.
Alimlər meyvələri xolesterolu azaltmaq üçün ən təsirli hesab edirlər, çünki lifdən əlavə, damarların daralmasının, iltihabın və yüksək qan təzyiqinin qarşısını alan digər faydalı maddələr var.
Nərmin