Hal-hazırda tərəvəz yeməkdə fəal şəkildə istifadə olunur. Onlar qızardılır, bişirilir və bişirilir. Münasib qiymətə və dadlıdır. Və bəzi hallarda faydalıdır. Ancaq qaynatma və qızartmaya məruz qalmamalı olan bəzi tərəvəzlər var.

Foodinfo.az bildirir ki, bütün növ kələm (brokoli, gül kələm, kolrabi, Brüssel kələmi, ağ kələm, qırmızı, Savoy, kələm və s.) bura aiddir.

Bu tərəvəzlərin hamısı qlükozinolatlarda yüksəkdir. Bu birləşmələr antioksidant kimi fəaliyyət göstərir. və həmçinin neoplazmaların qarşısının alınmasını həyata keçirir. Bu maddələr hüceyrələrdə olur.

Həmçinin qaynama təsiri altında hüceyrələr məhv edilir. Bişirildikdən dərhal sonra kükürd tərkibli birləşmələrin qoxusu hiss olunur.

Buna görə də, kələm ailəsindən tərəvəz bişirmək istəyirsinizsə, ağartma və ya buxarda bişirməyi seçin. Bundan əlavə, onu sadəcə çiy doğraya bilərsiniz.

Nurlan