Mövlana Cəlaləddin Ruminin sevimli içkilərindən olan, içmədən yatmadığı və İbn Sinanın tövsiyə etdiyi Sirkencubin şərbətinin elə faydaları var ki, bunu bildikdən sonra onu həyatınızdan heç çıxarmayacaqsınız.
Foodinfo.az bu yazıda sirkencübin şərbətinin reseptini təqdim edir.
Lazım olanlar:
1 litr su
1 stəkan alma sirkəsi
3 xörək qaşığı çiçək balı
Bütün maddələri qarışdırdıqdan sonra 1-2 saat gözləyin və gündə 1 stəkan istehlak edin.
Sirkencübin şərbətinin faydaları:
Sirkencubin şərbəti həzmsizliyə kömək edir və həzm sisteminin sağlam işləməsini dəstəkləyir. Qan şəkərini tənzimləməyə kömək etməklə yanaşı, daha uzun müddət toxluq hissini dəstəkləyir. Beləliklə, uzun müddət tox qala və daha asan arıqlaya bilərsiniz. Antioksidant xüsusiyyətlərə də sahib olan bu şərbətə orqanizmi təmizləməyə kömək etdiyi və detoks effekti yaratdığı üçün çox üstünlük verilir. Mütəmadi olaraq istehlak etsəniz, yüksək təzyiqi tarazlayarkən, eyni zamanda onu daimi olaraq tarazlaşdırmaq imkanı verir.
Oynaq ağrılarının qarşısını alır və müalicə edir. Buna görə də artritli insanlar üçün tövsiyə olunur.
Ürək yanması və mədə ağrılarına qarşı təsirli bir tonikdir.
Həzm üçün faydalıdır, bağırsaq hərəkətlərini tarazlaşdırır və qəbizliklə mübarizə aparır.
Xolesterol səviyyəsini tarazlaşdırır.
Boğaz ağrısı və tənəffüs problemləri üçün ən təsirli müalicə vasitələrindən biridir.
Enerji verir.
Sərbəst radikallarla mübarizə qabiliyyəti sayəsində dəriniz üçün faydalıdır.
Ağız qoxusunu yox edir.
O, iltihabı azaldır.
Bugünkü "müasir həyat tərzi" bədəninizi çoxlu miqdarda yağ və şəkər ehtiva edən qidalardan daimi stressə və yüksək turşuluğa məruz qoyur.
Bu "müasir həyat tərzi" bədəninizin pH balansını pozur, mədə yanmasına səbəb olur. O, həmçinin müxtəlif infeksiyalar və xəstəliklər üçün zəmin hazırlayır.
Səhər yeməyindən əvvəl və hər hansı fiziki fəaliyyətdən əvvəl "Sirkencübin" içməlisiniz. Beləliklə, pH balansınızı tənzimləyir və sizi daha enerjili edir.