Antioksidantların səviyyəsini artırmaq vücudunuza xəstəliklərlə mübarizə aparmağa kömək edə bilər. Antioksidantlar bədəndə ürək-damar xəstəliklərinə səbəb ola biləcək zərərli maddələr olan sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa kömək edir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, araşdırmalara görə, vaxt keçdikcə yay giləmeyvələri antioksidan xüsusiyyətlərə malik daha çox birləşmələr yaradır.

Moruqlar yetişənə və şirəli olana qədər gözləyin!

Bu təsir bu meyvənin tünd bənövşəyi rənginə səbəb olan antosiyanin adlı antioksidantla bağlıdır. Bu antioksidant digər tünd, qırmızı və ya bənövşəyi giləmeyvələrdə də var. Meyvə nə qədər tünd olarsa, tərkibində bir o qədər çox antioksidan var.

Əslində, moruq yaxşı yetişdikdə, onların antioksidan səviyyəsi dörd dəfə artır. Antioksidanların səviyyəsini artırmaq vücudunuza xəstəliklərlə mübarizə aparmağa kömək edə bilər. Antioksidantlar bədəndə ürək-damar xəstəlikləri kimi xəstəliklərə səbəb ola biləcək zərərli maddələr olan sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa kömək edir. 

Moruqda yüksək miqdarda C vitamini və kalium da var. 

Şəbnəm