Yüksək miqdarda antioksidant ehtiva edən sumaq bədəndəki sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır. Bu, qocalma prosesini ləngidir və bəzi xroniki xəstəliklərin riskini azaldır.

 Foodinfo.az xəbər verir ki, sumaq tərkibindəki birləşmələr sayəsində iltihab əleyhinə çox yaxşı təsir göstərir. Bu xüsusiyyəti ilə bədəndəki iltihabı azaltmağa kömək edir.

Sumaq C vitamini ilə zəngindir. Vitamin C immunitet sisteminin güclənməsinə və xəstəliklərə qarşı müqavimətin artmasına kömək edir.

Sumaq həzm sisteminə müsbət təsir göstərir və həzm proseslərini dəstəkləyir. Bu da öz növbəsində, maddələr mübadiləsini tənzimləməyə kömək edir.

Tərkibindəki bəzi birləşmələrlə sumaq ürək sağlamlığını dəstəkləyir. Xüsusilə onun antioksidant və iltihab əleyhinə xüsusiyyətləri ürək xəstəliyi riskini azaltmaqda təsirlidir.

Sumaq, qatıqla birlikdə istehlak edildikdə təbii dərman kimi fəaliyyət göstərir və ürək-damar tıxanmasının qarşısını alır. Bu yolla ürəyi cavanlaşdırır.

Bəzi tədqiqatlar göstərir ki, sumaqdakı bəzi birləşmələr xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini maneə törətməkdə faydalıdır.