Dietoloq Mixail Ginzburq kökəlməmək üçün yemək yeyərkən nələrə diqqət etməli olduğunuzdan danışıb.

Yemək və eyni zamanda çox tez kökəlmək üçün məhsulun doyma və kalori miqdarının iki fərqli şey olduğunu başa düşməlisiniz. Məsələn, yağlı və daha az yağlı xama var, yemək zamanı toxluğu eyni olacaq, lakin yağ tərkibinin fərqli faizinə görə fərqli miqdarda kalori ehtiva edir. Yəni məhsulları seçərkən daha uzun müddət aclıq hiss etməmək və daha az kökəlməmək üçün onların nə qədər doyurucu və eyni zamanda aşağı kalorili olmasına diqqət etməlisiniz.

Belə aşağı kalorili, lakin doyurucu qidalara dənli bitkilər, tərəvəzlər, az yağlı şorbalar, ağ balıq və yağları az olan süd məhsulları daxildir.

Nərmin