Pəhrizinizə reyhan daxil etməklə "pis" xolesterinin səviyyəsini azalda bilərsiniz.
Foodinfo.az bildirir ki, bir çox italyan yeməklərinin əsas tərkib hissələrindən biri olan reyhanın bütün orqanizmin sağlamlığının qarşısının alınması üçün inanılmaz dərəcədə vacib olduğunu sübut edilib.
Tərkibində çoxlu miqdarda faydalı maddələr, o cümlədən lutein, beta-karoten, eugenol var. Birlikdə onlar bütün bədənin hüceyrələrini gücləndirməyə kömək edir və sağlamlıq üçün təhlükəli olan xəstəliklərin inkişaf ehtimalını azaldır.
Yaşıl yoxsa bənövşəyi?
Hüceyrə sağlamlığı gücləndiricilərinə əlavə olaraq, reyhanda qan dövranı funksiyasını yaxşılaşdırdığı və pis xolesterol səviyyəsini aşağı saldığı bilinən maqnezium və efir yağları da var. Üstəlik, reyhan, əsasən yoluxucu və dəri xəstəliklərinin inkişafında özünü göstərən tənəffüs bakteriyalarını məhv etmək qabiliyyəti ilə də tanınır.
Bununla belə, qidalanma sahəsində mütəxəssislər onu da qeyd edirlər ki, məhsulda faydalı maddələrlə yanaşı, çoxlu təhlükəli maddələr də var. Onlardan biri civədir. O əsasən bənövşəyi reyhan növlərində zəngindir. Buna görə reyhanı əsas pəhrizinə daxil etmək istəyən hər kəs bu bitki məhsulunun tam yaşıl sortlarını istifadə etsin.
Nərmin