Heç kimə sirr deyil ki, şirniyyatlar dəri vəziyyətinə mənfi təsir göstərir. Bəs bu niyə baş verir?
Foodinfo.az bildirir ki, hər şey qlükoza (sadə karbohidratlar) haqqındadır. Onların sayı ehtiyacı aşdıqda, kollagenin və elastinin işini pozaraq "toplanmağa" başlayırlar. Ancaq dərinin möhkəmliyini və elastikliyini qoruyan onlardır. Bu zülallar epidermisin altındakı dəridə fibroblastlar adlanan birləşdirici toxuma hüceyrələri tərəfindən istehsal olunur
Bundan əlavə, dəridə şirinlik olduğundan, hialuron turşusunun çoxalması pozulur. Bu səbəbdən nəmliyin normal səviyyəsi itir, arzuolunmaz quruluq, susuzluq yaranır, üz rəngi solğunlaşır.
Leyla