Qarnı əridən, qəbizliyi aradan qaldıran qatıq şəfasını gündə iki stəkan qəbul etmək kifayətdir.

Foodinfo.az bildirir ki, əgər siz də tez-tez qəbizlikdən əziyyət çəkirsinizsə və daimi şişkinlikdən şikayətlənirsinizsə, "Qarnımı necə əridə bilərəm?" düşünürsünüzsə, hər iki sualınızı qısa zamanda həll edəcək çox şəfalı və təbii qarışım var. 

Bir neçə inqrediyentlə evdə asanlıqla hazırlana bilən bu qarın əritmə müalicəsi bütün dərdlərinizi müalicə etməyə hazırdır. 

Qarnı əridən və qəbizliyi aradan qaldıran qatıq qarışımının resepti necə hazırlanır?

Lazım olanlar:

Yarım stəkan yağsız qatıq

2 xörək qaşığı limon suyu

1 şüşə mineral su

Yarım çay qaşığı nanə

Necə hazırlanır?

Qatığı bir qabda yaxşıca çalın.

Kasaya bir şüşə mineral su tökün və çırpmağa davam edin.

Sonra limon suyu və nanə əlavə edib yaxşıca qarışdırın.

Qarışığı bir stəkana tökün və istehlak edin.

Qarnı əridən və qəbizliyi aradan qaldıran qatıq dərmanı necə istehlak edilməlidir?

Gün ərzində hazırladığınız bu qatıq şəfasını səhər yeməyindən yarım saat əvvəl 1 stəkan və gecə yatmazdan 2 saat əvvəl 1 stəkan içməlisiniz.

Bu müalicənin tam müvəffəqiyyətli olması üçün iki həftə ərzində müntəzəm olaraq istehlak etməlisiniz. Qısa müddətdə bağırsaq hərəkətlərinizin qaydaya düşdüyünü və qarnınızın əridiyini görəcəksiniz. Təbii ki, xatırladaq ki, bu müalicəni tətbiq edərkən pəhrizinizə diqqət yetirməli və gündə iki litr su içməlisiniz.

Bu qarışımın zərəri varmı?

Bədəninizin qatıq müalicəsində olan maddələrə qarşı həssas olması halında bu qarışığı istifadə etməzdən əvvəl mütləq həkiminizlə məsləhətləşməlisiniz.

Xüsusilə mədəsində xora, qastrit kimi problemləri olanlar həkim icazəsi olmadan bu müalicədən istifadə etməməlidir. Bundan əlavə, yüksək təzyiq xəstələri mineral suyun tərkibində çox miqdarda natrium olduğu üçün qatıqla müalicədən uzaq durmalıdırlar. 

Niyə qatıq müalicəsi qəbizlik və qarın əriməsi üçün bu qədər faydalıdır?

Bağırsaqlarda olan faydalı bakteriyalar qidanın parçalanmasına və həzm olunmasına kömək edir. Bu faydalı bakteriyaların sayı azaldıqda həzm çətinləşir və bu da qəbizliyə səbəb ola bilər. Qatıq və kefir kimi probiotik qidalar bu faydalı bakteriyaların sayının azalmasının qarşısını alaraq qəbizliyi aradan qaldırır.

Eyni zamanda, müntəzəm olaraq istehlak edildikdə, qatıq bədəndəki artıq piylərdən xilas olmaq üçün hüceyrələrə böyük dəstək verir və arıqlamağa kömək edir.

Limon suyuna gəlincə, bədənin pH balansını tənzimləyərək orqanizmin qələvi tarazlığını qoruyur, antioksidant təsiri ilə yağların yandırılmasını dəstəkləyir.

Digər tərəfdən mineral su bədəndəki yağları tənzimlədiyi üçün arıqlamağınıza kömək edir. Mineral su sizə lazım olan vitamin və mineralları təmin edərkən, sağlam şəkildə arıqlamağınıza dəstək olur, həzm sisteminizi işlədir və ifrazat sisteminə kömək edir. Mineral su həzm fermentlərinin və nörotransmitterlərin ifraz olunmasına kömək etdiyi üçün yeməkdən sonra şişkinliyi və həzmsizliyi aradan qaldırır.