Həkimlər tromb əmələ gəlməsinə qarşı olan şirin qidanı açıqlayıb.
 Foodinfo.az Bakupost.az-a istinadən xəbər verir ki, hematoloq Ramilya Qolubenko acı, tünd şokoladın tromb əmələ gəlməsimə mane olduğunu deyib.
Acı,qara şokoladda Teobromin adlı maddə var, o qanı qatılaşdırır, damarda tıxanıqlığa qarşıdır.
"Teobramin orqanizmdə kofein kimi təsir edir: qan damarlarını açır, genişləndirir, qanın daha rahat axmasını təmin edir.
Qan qatılaşmasının qarşısını almaq üçün gündə cəmi 20-30 qram qara şokolad yemək kifayətdir".
Həkim xatırladıb ki, bu şirniyyatda təbii antioksidantlar, poliferon, arginin, B qrup vitaminlər də boldur. Şokolad yüksək təzyiqidə normallaşdırır.