Tutu da bütün meyvə və tərəvəzlər kimi öz mövsümündə yemək lazımdır. İnanılmaz faydaları olan tut birbaşa həzm sisteminə faydalıdır.
Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, pis xolesterinlərin (triqliseridlərin) səviyyəsini aşağı salır və ürək, qan-damar xəstəlikləri üçün də inanılmaz faydaları var.
CRP (C-reaktiv protein) qaraciyərdə istehsal olunan bir zülaldır. Qanda CRP-nin miqdarının artması temperaturun yüksəlməsinə, leykosit miqdarının artmasına, qanda iltihaba səbəb olur. Qanda CRP-si yüksək olan, qanda iltihabı olan, antibiotiklərdən də fayda görməyən insan, tutu qaynadıb suyunu içsə, o zaman qanda CRP səviyyəsi aşağı düşəcək və iltihaba da son qoyulacaq.