Mövsümi meyvələr təbii şəraitdə yetişdirildiyi və bir qayda olaraq konservləşdirilmədiyi və dondurulmadığı üçün ən böyük fayda verəcək. Almanın tərkibində askorbin turşusu, kalium, silikon, kobalt, molibden, mis və xrom var. Portağal C və B vitaminlərinin yaxşı mənbəyidir, avokadonun tərkibində isə çoxlu doymamış yağ turşuları, kalium, K, E və B9 vitaminləri, həmçinin folat və askorbin turşusu var.

Giləmeyvələrə gəldikdə isə, ən faydalısı albalı, çiyələk və çiyələkdir. Belə ki, 100 qram albalı orqanizmin gündəlik C vitamini ehtiyacının 20%-ni təmin edir. Çiyələkdə çoxlu kalium, maqnezium, kalsium, C vitamini, lif və meyvə turşuları var, çiyələk isə askorbin turşusu, molibden, manqan və mislə zəngindir.

Nərmin