Bədəndən gələn pis qoxu çox vaxt yalnız gigiyena prosedurlarından imtina ilə deyil, həm də bir insanın nə yediyi ilə əlaqələndirilir. Tər qoxusunu pisləşdirən beş qida var.

Məsələn, qırmızı əti götürək. Səbəb isə həzminin uzun sürməsidir. Emal prosesində bakteriyalar öz fəaliyyətlərini göstərirlər. Onlar tərlə çıxırlar, qoxusu pisləşir.

Bu, balıqlara da aiddir, lakin burada metabolik proses pozulduqda problemlər yaranır.

Artan üfunət qoxusuna bəzi tərəvəzlər də səbəb ola bilər. Məsələn, kələm. Tərkibində həddindən artıq kükürd var.

Qulançar mədədə turşuluq səviyyəsini artırmağa və sidik qoxusunu dəyişməyə kömək edir.

Nurlan