Antioksidantların səviyyəsini artırmaq vücudunuza xəstəliklərlə mübarizə aparmağa kömək edə bilər. Antioksidantlar bədəndə ürək-damar xəstəliklərinə səbəb ola biləcək zərərli maddələr olan sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa kömək edir.
Foodinfo.az-ın məlumatına görə, banan yetişəndə təkcə dadı və teksturası dəyişmir, həm də daha şirin olur. Bütün meyvələr kimi, banan da yetişən zaman nişastanı saxaroza, qlükoza və fruktoza kimi sadə şəkərlərə parçalayır. Bunlar qanda daha asan əmilir, bu da qan şəkərinin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər.
Şəkərin artması meyvənin kalorisini dəyişməsə də, şəkərli diabetli insanlarda problem yarada bilər. Nəticə etibarı ilə şəkərli diabet xəstələrinin yetişməmiş bananlardan istifadə etməsi daha yaxşıdır.
Yetişməmiş yaşıl bananla siz bağırsaq sağlamlığı üçün faydalı ola biləcək müxtəlif yarı həzm olunan karbohidratlar əldə edəcəksiniz.
Ümumiyyətlə, yüksək şəkərli olduğuna görə şirin və çox yetişmiş tropik meyvələrin həddindən artıq istehlakından çəkinmək tövsiyə olunur.
Şəbnəm