Dietoloq Yelena Sviridova RT-yə müsahibəsində qarpız və qovun necə seçiləcəyini deyib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, qarpızı ovucunuzla və ya barmaqlarınızla vurmaq lazımdır: güclü səs çıxaran qarpız yetişməmiş ola bilər.
 “Əgər cızıqlar varsa, bu normaldır, əsas odur ki, giləmeyvə çürüməsi əlamətləri yoxdur. Qabıqlarını bir az qaşıya bilərsiniz: çəmən qoxusunu hiss edirsinizsə, bu, yetişmiş qarpızdır. Əgər qoxu yoxdursa, çox güman ki, yetişməmiş ola bilər. Zolaqların rənginə və qarpızın özünə gəldikdə, onlar müxtəliflikdən asılıdır və fərqli ola bilər. Hue dadına təsir etmir, əsas odur ki, solğun deyil, parlaq və aydın olmalıdır. Qabıqdakı qəhvəyi mesh nümunəsi qarpızın ətirli və dadlı olacağına işarədir "deyə ekspert izah edib.

Nurlan