Limonlu tort təravətli və dadlı desertdir. Foodinfo.az aşağıda limonlu tortun hazırlanma qaydasını təqdim edir.
Biskvit üçün lazım olanlar:
- 1,5 stəkan un
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 çay qaşığı qabartma tozu
- 1/2 çay qaşığı soda
- 1/4 çay qaşığı duz
- 1/2 stəkan yumşaldılmış kərə yağı
- 2 ədəd yumurta
- 1/2 stəkan süd
- 1/4 stəkan limon suyu
- 1 xörək qaşığı limon qabığı (rəndələnmiş)
Kremi üçün lazım olanlar:
- 1/2 stəkan şəkər tozu
- 2 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
- 1 stəkan su
- 2 ədəd yumurtanın sarısı (yaxşıca çalınmış)
- 1/4 stəkan limon suyu
- 1 xörək qaşığı limon qabığı (rəndələnmiş)
- 2 xörək qaşığı kərə yağı
Biskvitin Hazırlanma Qaydası:
1. Sobanı əvvəlcədən 180°C-yə qədər qızdırın. 20 sm diametrində olan iki dairəvi keks qəlibini yağlayın.
2. Böyük bir qabda un, şəkər tozu, qabartma tozu, soda və duzu qarışdırın.
3. Yumşaldılmış kərə yağını və yumurtaları da əlavə edib mikserlə orta sürətdə qarışdırın.
4. Süd və limon suyunu tədricən əlavə edərək qarışdırmağa davam edin. Limon qabığını da əlavə edib hazır olana qədər qarışdırın.
5. Hazırladığınız xəmiri iki bərabər hissəyə bölərək qəliblərə tökün.
6. 20-25 dəqiqə və ya diş çöpü təmiz çıxana qədər bişirin. Sonra soyumağa buraxın.
Kremin Hazırlanma Qaydası:
1. Orta ölçülü bir qazanda şəkər tozu və nişastanı qarışdırın. Su əlavə edib orta atəşdə qarışdıraraq qaynadın.
2. Qarışığa yumurta sarısını əlavə edərək davamlı qarışdırın. Qatılaşana qədər təxminən 2 dəqiqə bişirin.
3. Qarışığı ocaqdan götürün. Limon suyu, limon qabığı və kərə yağını əlavə edib qarışdırın.
4. Kremi soyumağa qoyun və ara-sıra qarışdırın ki, üzəri qabıq bağlamasın.
Tortun Yığılması:
1. Soyudulmuş tort laylarını diqqətlə qəliblərdən çıxarın.
2. İlk tort layının üzərinə limon kremindən qalın bir qat çəkin. İkinci tort layını üstünə qoyun.
3. Tortun üzərini və yanlarını qalan limon kremi ilə bəzəyin.
4.Tortu bir neçə saat soyuducuda saxlayın ki, krem bərkləşsin. Sonda dilimləyərək yeyə bilərsiniz.