Sarımsağı soyuducuda saxlamaq mümkündür, lakin düzgün şəraitdə saxlanmadıqda keyfiyyətini və dadını itirə bilər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, sarımsağın təzə qalması və faydalı xüsusiyyətlərinin qorunması üçün saxlama qaydalarına diqqət yetirmək vacibdir.
Soyuducuda saxlamaq üçün sarımsağın qabığını soyduqdan sonra hava keçirməyən qaba və ya xüsusi saxlama torbasına yerləşdirmək tövsiyə olunur. Bu, sarımsağın nəm çəkməsinin və kiflənməsinin qarşısını alır.
Bununla yanaşı, tam soyulmamış sarımsağı quru və sərin yerdə saxlamaq daha yaxşı seçim ola bilər, çünki soyuducunun rütubəti onu tez xarab edə bilər.
Sarımsağı dondurmaq da mümkündür. Soyulmuş dişləri doğrayaraq və ya bütöv halda dondurucuya yerləşdirməklə uzun müddət saxlamaq olar.
Ancaq soyuducuda saxlanıldıqda onun təbii dadı bir qədər dəyişə bilər, bu səbəbdən quru və havalı bir mühit ən ideal seçimdir.