
Pəhriz əti - yalnız toyuq və hinduşka? Həqiqətən yox. Foodinfo.az Edimdoma.ru- ya istinadən xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri balanslaşdırılmış pəhriz üçün uyğun olan digər “yüngül” variantları təklif ediblər.
Ət zülal, amin turşuları və bir çox vacib vitamin və mineral mənbəyidir. Əks göstərişlər olmadıqda ondan imtina etməməlisiniz. Pəhriz əti qidalı, lakin daha az kalorili və yağlıdır, buna görə də ürək-damar sistemi, böyrəklər və mədə-bağırsaq traktında problemləri olan insanlar üçün uyğundur.
“Sağlam Qidalanma” portalının mütəxəssislərinin fikrincə, pəhriz ətlərinə toyuq, hinduşka, dovşan və dana əti daxildir. Hinduşka və dovşan əti də hipoalerjenikdir.
At əti və geyik əti kimi daha az yayılmış növləri də bu siyahıya daxil etmək olar, lakin onlar bahalıdır və özünəməxsus dadı var.
Lakin, bu, hamısı deyil. Əti düzgün bişirmək lazımdır. Buxarda bişirmək, qaynatmaq, bişirmək və sobada bişirməkdən seçin. Ətdən əlavə, tərəvəz yan yeməkləri seçin.